Sluit
Menu

Woning in Rockanje

31 mei 2017

Uithuilen en opnieuw beginnen. Er zat niets anders op voor de bewoners van deze woning in Rockanje. Het oude gevelisolatiesysteem was simpelweg niet meer te redden. Knauf stelde een advies op voor een compleet nieuwe en goed gedetailleerde vervanging.

Transformatie van gevel én energierekening

“Hier en daar wat repareren”, was het verzoek van de bewoners. Het bijna 25 jaar oude buitengevelisolatiesysteem van hun huis was namelijk vervuild en beschadigd. “Niet te herstellen”, stelde Knauf na een uitgebreide controle van de woning in Rockanje. Fouten in de montage en de detaillering hadden voor lekkages en enorme problemen gezorgd. Achter het isolatiemateriaal zat zand, vuil, vocht en schimmel. De enige manier om dat weer goed te krijgen was een compleet nieuw systeem aanbrengen. Knauf stelde daar een advies voor op voor stukadoorsbedrijf Wegman.

Hoogwaardig isolatiesysteem

Het bedrijf uit Tinte bracht een Knauf Skin Energy 032 aan met isolatieplaten van 10 tot 12 cm dik. Voor de kwetsbare plekken gebruikte Wegman de stootvaste HD Sokkelplaat. Afwerken deed de stukadoor met SM 700PRO voor een uniforme uitstraling.

Minder stookkosten

De woning ziet er weer schitterend uit. Ook de energierekening is weer een plezier om naar te kijken. De stookkosten waren immers torenhoog maar door de ingreep zijn ze drastisch teruggedrongen. Het nieuwe Knauf Skin Energy systeem levert immers een RC-waarde van 3,5.

Zekerheid van een goed avies

Bang dat de gevel weer zo’n ravage zal worden hoeven de bewoners niet te zijn. Details als dakoverschot, waterslagen en afdekking van liggende delen zijn nu wél dik in orde. Daar kunnen de bewoners dankzij het vakkundige Knauf-advies én de garantie van KnaufZeker van op aan.

Betrokken partijen

Verwerker

Stukadoorsbedrijf P. Wegman