Woonhuis Amstelveen

De bestaande, gedateerde, bakstenen gevel van het woonhuis bevatte een spouw zonder isolatie. De bewoners hadden behoefte aan een grootschalige renovatie om het huis beter te isoleren en daarbij meteen esthetisch te upgraden.

Pleisterafwerking maakt van renovatie en uitbouw één geheel

De bestaande, gedateerde, bakstenen gevel van het woonhuis bevatte een spouw zonder isolatie. De bewoners hadden behoefte aan een grootschalige renovatie om het huis beter te isoleren en daarbij meteen esthetisch te upgraden. Daarnaast wensten zij een uitbouw met dezelfde uitstraling, zodat het huis uiteindelijk als één geheel zou ogen.

Als men ervoor zou kiezen om de spouw te vullen met isolatie, zou dat esthetische aspect nog steeds een vraagstuk blijven. De oplossing werd daarom gevonden in het Skin gevelisolatiesysteem. Door toepassing hiervan is een veel hogere isolatiewaarde gehaald als het vullen van de spouw zou hebben gedaan.

De uitbouw is gerealiseerd door middel van houtskeletbouw, in combinatie met Aquapanel Outdoor cementplaten en een pleisterafwerking. Door toepassing van het Skin gevelisolatiesysteem op de gevel van de bestaande woning én de Aquapanel beplating bij de uitbouw, konden alle gevels met precies dezelfde pleister (Conni S op kleur) afgewerkt worden. Hiermee is de complete woning één mooi, geïsoleerd geheel geworden.

Meer weten?

Tim de Boer
Commercieel Technisch Adviseur Stucsystemen

0625032447
tim.deboer@knauf.nl

Betrokken partijen

Architect
Architectenbureau Hogenveen, Amstelveen

Aannemer
Bloed, Ede

Verwerker
Bijvast Afbouw, Almere

Prestaties

  • Thermisch isolerend
  • Waterbestendig

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht