Zuidblok in Amsterdam

Een woonplek voor starters en studenten moet Zuidblok worden; 1.150 woningen, gebouwd in verschillende fasen. In de ruim 200 woningen die in de eerste fase zijn gebouwd, is een compleet pakket stevige en effectieve wanden van Knauf gemonteerd.

Stoere wanden voor starters en studenten

Voor jongeren is het heel lastig om een nette en betaalbare woning te vinden in Amsterdam. Woningstichting Lieven de Key doet daar wat aan met de ontwikkeling van het Zuidblokterrein in de Delflandbuurt in Nieuw-West. Van 2016 tot 2021 bouwt Bot Bouwgroep daar zo’n 1.150 woningen voor starters en studenten. Met advies over de wanden was Knauf nauw betrokken bij de eerste fase van 219 woningen, die in de zomer van 2017 zijn opgeleverd.

Stil en stevig

Bij de kamerscheidende wanden speelde goede geluidsisolatie een belangrijke rol. Op advies van Knauf is daarom gewerkt met dubbelskelet combiwanden, voorzien van Acoustifit glaswol. De wanden werden geplaatst door De Mossel Projectafbouw. Het bedrijf uit Noord-Scharwoude sloot de wanden met een eerste laag standaard A-plaat met daarop een laag Knauf Diamond Board. Die plaat levert een belangrijke bijdrage aan de geluidsisolerende en brandvertragende prestaties van de wanden.

De stootvaste Diamond Board is ook gebruikt als buitenste laag beplating van de combiwanden tussen gangen en woningen. Anders dan de kamerscheidende wanden hebben de gangwanden een enkel skelet.

Vuur en water

In de badkamers monteerde De Mossel Projectafbouw op advies van Knauf eveneens Diamond Board. De plaat is immers beter bestand tegen vochtige omstandigheden dan een gewone gipsplaat. Vanwege de goede brandvertragende prestaties is voor alle schachtwanden ook Diamond Board gebruikt, in dubbele lagen. Waar 30 minuten brandwerendheid werd gevraagd kon dat zonder verdere toevoegingen. Voor 60 minuten brandvertraging werd op advies van Knauf de Diamond Board gecombineerd met RS 35 steenwol.

Het complete pakket degelijke en effectieve Knauf wanden draagt een stevige steen bij aan een veilige en comfortabele leefomgeving voor de jonge bewoners van Zuidblok.

Betrokken partijen

Hoofd opdrachtgever

Woningstichting Lieven de Key

Architect

Toverstralen Architectuur

Aannemer

Bot Bouwgroep

Verwerker

De Mossel Projectafbouw BV

Prestaties

  • Brandwerend
  • Geluidsabsorberend
  • Hardheid
  • Hoge sterkte
  • Luchtzuiverend
  • Vertraagde Wateropname

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht