Sluit
Menu

Scheidingswanden

Knauf scheidingswanden bieden stevigheid en geven antwoord op een vraag naar geluidsisolatie en brandcompartimentering. Zelfs een standaard kamerscheidende wand met aan beide zijden een enkele beplating, biedt al 30 minuten weerstand tegen warmte- en vlamdoorslag. De universele scheidingswanden W112 met dubbele beplating bieden een optimaal compromis tussen economische aspecten en prestaties. Zij worden breed toegepast in de utiliteitsbouw, vooral in kantoorruimten met meer privacy en in ziekenhuizen waar wanden met enige sterkte gewenst zijn. De wand leent zich tevens als brand compartimentscheiding.

Onderstaande wandsystemen voldoen aan de EI30, EI60, EI90 of EI120 eis.:

EI30

W111 wanden met A-plaat, DF-plaat of Diamond Board

EI60

W112 en W115 wanden met A-plaat, DF-plaat of Diamond Board of een combinatie daarvan

EI90

W112 en W115 wanden met DF-plaat of Diamond Board of een combinatie daarvan

EI120

W113 en W114 wanden met DF-plaat of Diamond Board of een combinatie daarvan

 

Compleet advies

Naast adviezen over de opbouw van wandsystemen, kan Knauf ook voorzien in het adviseren over oplossingen voor doorvoeren, aansluitingen, brandkleppen en andere aansluitingen in de wanden zonder verlies van brandwerendheid.

Bij Knauf heeft de afdeling Techniek een actuele database aan uitgewerkte details waarin diverse aansluitingen en doorvoeren staan uitgewerkt. Mocht dit niet direct een antwoord geven op uw vraag, dan zoeken we ook graag voor u verder bij bijvoorbeeld onze partners.