Knauf Skin

Knauf Skin is het systeem om een gebouw of woning te isoleren waarbij bovendien de gevel prachtig wordt afgewerkt, voor zowel nieuwbouw als bij renovatie

Hoe kunnen wij je helpen?

Documenten Knauf Skin

Download hier de bestanden van Knauf Skin in verschillende bestandsvormen.

Warm van binnen

Met Knauf Skin wordt een geïsoleerde schil om het gebouw gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat de warmteweerstand van het gebouw toeneemt en er aanzienlijk op energie kan worden bespaard gedurende de koude maanden. In de zomer daarentegen zorgt deze schil voor een aangenaam koel binnenklimaat. Knauf Skin biedt daarnaast extra leefcomfort doordat er minder hinder is van tocht en buitengeluiden.

Mooi van buiten

De buitenmuur kan met Knauf Skin op verschillende manieren worden afgewerkt. Een veel gebruikte wijze is het bepleisteren van de buitenmuren, bijvoorbeeld met het onderhoudsvriendelijke Knauf MineralAktiv. Dit is een revolutionair systeem, bestaande uit een pleister en een verf, dat algen- en schimmel-groei tegengaat. Hierdoor ziet de gevel er niet alleen na oplevering mooi uit, maar zal er veel minder snel een groene aanslag ontstaan.

De eindafwerking van Knauf Skin kan ook bestaan uit steenstrips (keramisch of mineraal), tegels of pleisterafwerkingen (o.a. SM Sokkel PRO). Zo kan de buitenkant van het gebouw een volledige metamorfose ondergaan en elke door de opdrachtgever gewenste uitstraling verkregen worden. 

Voordelen Knauf Skin

Knauf Skin is veel meer dan een eenvoudige optelsom van materialen. Het zijn complete systemen die worden gekenmerkt door hun uitstekende prestaties op het gebied van warmte- isolatie en daarnaast wordt door een Knauf gepleisterde eindafwerking een mooie uitstraling verkregen. Op deze wijze wordt het wooncomfort van de bewoners verzekerd en komt de gevel er weer als nieuw uit te zien.

Met Knauf Skin zijn naast de boven- genoemde functies nog meer voordelen te behalen bij het toepassen van het systeem.

  • De Knauf isolatiematerialen hebben een hoge isolatiewaarde: er wordt direct bespaard op energie(kosten)
  • Door het toepassen van Knauf Skin wordt er geen ruimteverlies aan de binnenzijde van het gebouw ondervonden en kan de ruimte binnen nog steeds optimaal benut worden
  • Knauf Skin wordt opgebouwd met EPS: een duurzaam en recyclebaar materiaal. Hierdoor is de toepassing van deze materialen ook milieuvriendelijk en draagt het bij aan duurzaam bouwen
  • Er ontstaat binnenshuis meer comfort, omdat door het toepassen van Knauf Skin de wanden niet meer koel en koud aanvoelen, maar een behaaglijke warmte afgeven, vanwege de beschermende schil om de gevel
  • Knauf Skin verhoogt de isolatiewaarde en verbetert de esthetiek van het gebouw, waardoor de waarde van het gebouw aanzienlijk kan toenemen. Ook wordt er door de overheid (op het moment van druk van dit document) in sommige gevallen subsidie verleend voor het toepassen van deze systemen. Deze subsidie kan per gemeente/regio verschillen.

Verduurzamen

Gevelisolatie heeft vele voordelen. Je energierekening daalt en je wooncomfort stijgt. Geïsoleerde gevels (buitenmuren) voelen minder koud aan. Een makkelijke manier is spouwmuurisolatie. Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Die ruimte kun je laten opvullen met isolatiemateriaal. Andere manieren om je gevel te isoleren zijn aan de buitenkant of binnenkant (voorzetwand) van je muur. 

 

Kijk voor meer informatie op: energie besparen doe je nu

Brandveiligheid

De brandreactieklasse (conform de NEN EN 13501-1) wordt normaliter door de opdrachtgever vastgelegd, rekeninghoudend met de relevante voorschriften van het project. De brandreactie is van toepassing op het complete systeem en geldt dus niet voor individuele componenten. Daarom wordt het volledige systeem (kleefmortel, isolatiemateriaal, wapening- en afwerklaag) aan een brandreactietest onderworpen volgens de EN 13823 (warmtebelasting door een enkelvoudig brandend voorwerp voor bouwwaren SBI test) en EN ISO 11925-2 (middels “kleinbrenner”).

De brandreactieklasse van Knauf is B S1, d0 en betekent het volgende:

  • B: Erg beperkte bijdrage aan de brand en zeer moeilijk brandbaar
  • s1: Geringe rookproductie bij brand
  • d0: Geen brandende druppels bij brand

Meer weten over Knauf Skin?

Sander Vos

Gevel (Skin)

06 55 36 38 88    [email protected]

Contact opnemen

Lizette Koorn

Gevel (Skin)

06 11 28 20 60 l[email protected]

Contact opnemen

Referentieprojecten

Vind hier een overzicht van onze projecten en laat je inspireren.

Bekijk onze projecten