Sterk Plaatje

Het meest complete plaatje van de bouw

Knauf Diamond Board

Onze Diamond Board staat als een huis. Al meer dan vijftien jaar. Waar en hoe je hem ook maar wilt gebruiken. Van woningen tot scholen, van een normale scheidingswand tot in natte ruimtes. Door zijn robuuste opbouw kan deze blauwe gipskartonplaat heel veel hebben. Daarmee is het de perfecte alleskunner in onze complete systeemoplossingen. Dat garanderen we. Met Knauf Diamond Board maak je elk bouwproject sterker.


Sterke prestaties

Zaktest

Stootvast

Zoals je ziet staat de Diamond Board als een huis. Door de hoge oppervlaktehardheid biedt de plaat gegarandeerd een hoge weerstand tegen impactschade.

Hangmat tets

Hard en sterk

Ook het bevestigen van zware voorwerpen is geen probleem. Er kan tot wel 75kg per schroef worden bevestigd bij dubbele beplating Diamond Board en het gebruik van een hollewandplug.

Geluidsisolerend

Door de hoge gipsdichtheid voelt de Diamond Board niet alleen als een massieve plaat, zo klinkt hij ook. Want in combinatie met de minerale wol van Knauf Insulation is het de ideale plaat om vrijwel iedere isolatienorm te halen.

Daarnaast is onze Diamond Board ook nog eens:

Brandwerend

De toevoeging van extra glasvezels en hoge gipsdichtheid, maken de kernsamenhang van de Diamond Board langer bestand tegen hoge temperaturen en brand. Met 60 minuten brandwerendheid biedt de gipskartonplaat hoogwaardige bescherming.

Vochtbestendig

De Diamond Board is een geïmpregneerde gipskartonplaat. Je kan daarom dezelfde plaat toepassen in alle ruimtes van een gebouw. De plaat heeft een heel beperkt krimp- en uitzettingsgedrag en voorkomt daarmee de kans op scheuren in wisselende luchtvochtigheid.

Eenvoudig te verwerken

Ondanks alle sterke eigenschappen is de Diamond Board nog altijd makkelijk te verwerken. Zonder extra gereedschap of verwerkingskosten en zelfs geschikt voor gebogen vormdelen.

Meer informatie over Knauf Diamond Board

Het meest complete plaatje van de bouw

Door al onze systemen uitvoerig te testen, kunnen we de topkwaliteit ervan steeds weer garanderen. Een gedetailleerd advies, de juiste keuzes en vakkundige verwerking maken bij ieder project het plaatje compleet. Daarom stopt ons werk niet bij het leveren van een product. Samen versterken we de keuzes in het ontwerp, de voorbereiding en zelfs tijdens de realisatie. Knauf biedt graag de ondersteuning op maat om een topproject op te leveren.

Knauf Planner Suite

Knauf Planner Suite

Al in een vroege ontwerpfase de juiste keuzes maken? Dan biedt Planner Suite de oplossing. Je vindt snel de juiste systeemkeuzes, met actuele documentatie en bestekteksten. Gewoon online, of volledig geïntegreerd in jouw BIM software.

Ga naar Planner Suite

Knauf Verwerkingshandboek

Zorgvuldige verwerking is een essentiële factor om de prestaties van een systeem te behalen. In het Knauf Verwerkingshandboek hebben wij de verwerkingsvoorschriften voor de meest voorkomende wand- en plafondsystemen gedocumenteerd als naslagwerk en hulplijn.

Bekijk handboek

KnaufZeker Prestatiegarantie

KnaufZeker Prestatiegarantie

Naast 100% prestatiegarantie bieden wij ook specifieke projectondersteuning op maat. Want wij helpen je graag, zowel in ontwerpfase als tijdens de bouw van jouw project, om ervoor te zorgen dat gewenste prestaties daadwerkelijk gerealiseerd worden. Deze technische dienstverlening noemen wij KnaufZeker Uitgebreid.

Naar KnaufZeker

Advies op maat

Neem contact op met een van onze adviseurs. Dit kan bijvoorbeeld voor een specifiek projectadvies, training voor je personeel of uitleg over onze digitale services.