Sluit
Menu

W112: Universele scheidingswand

Voor stevigheid, geluidsisolatie en brandcompartimentering

De universele scheidingswanden (W112) bieden een optimaal compromis tussen economische aspecten en prestaties. Zij worden breed toegepast in de utiliteitsbouw, vooral in kantoorruimten met meer privacy en in ziekenhuizen waar wanden met enige sterkte gewenst zijn. De wand leent zich tevens als brand compartimentscheiding. 

W112 scheidingswanden hebben een enkelvoudig metalen skelet met aan weerszijden twee lagen beplating van A-plaat, Diamond Board of andere speciale platen. Ter verhoging van de geluidsisolatie kan de spouw gevuld worden met minerale wol.

Eigenschappen

De universele scheidingswanden (W112) bestaan uit een enkelvoudig stalen frame met twee lagen gipsplaten per zijde. De wand biedt 60 minuten brandwerendheid en een goede geluidsisolatie, die met een vulling van minerale wol verder wordt verbeterd. In de dubbele gipsplaat kan per holle wandplug een gewicht van 50 kg worden bevestigd. De wand heeft een laag gewicht van ca. 38 kg/m2. De universele scheidingswanden (W112) zijn KOMO geattesteerd.