Sluit
Menu

W116: Installatiewand

Voor het wegwerken van installaties

De installatiewand (W116) bevat veel ruimte voor verslepingen van leidingen van alle diktes. De installatiewanden (W116) worden daarom toegepast om installaties in weg te werken. Een ander toepassingsgebied is het bouwen van relatief hoge wanden met behoud van stijfheid en, bij toepassing van Knauf DF platen, brandwerendheid.

W116 installatiewanden bestaan uit een dubbel metalen staanderwerk, waarvan de staanders door middel van stukken gipsplaat op regelmatige afstanden aan elkaar worden gekoppeld. De ruimte tussen de staanderwerken is aanpasbaar om de benodigde installaties een plaats te geven. De wanden worden aanbeide zijden voorzien van twee lagen A-plaat, H2-plaat, Diamond Board of een combinatie daarvan. Voor een goede geluidsisolatie kan in één of beide staanderwerken minerale wol worden geplaatst.

  • Icoon brandwerend Brandwerend
  • Icoon hardheid Hardheid
  • Icoon brandwerend Brandwerend
  • Icoon hardheid Hardheid

Eigenschappen

De installatiewand (W116) heeft een dubbel, stalen frame, dat op regelmatige afstanden is gekoppeld. Dit geeft grote stijfheid aan de wand, ondanks dat de frames met grote tussenruimte kunnen worden opgebouwd. De wand heeft twee lagen gipsplaat aan beide zijden. De installatiewanden (W116) hebben een goede geluidsisolatie die met minerale wol in de spouw nog verbeterd wordt. De brandwerendheid bedraagt 60 minuten.