W116: Installatiewand

Voor het wegwerken van installaties

De installatiewand (W116) bevat veel ruimte voor verslepingen van leidingen van alle diktes. De installatiewanden (W116) worden daarom toegepast om installaties in weg te werken. Een ander toepassingsgebied is het bouwen van relatief hoge wanden met behoud van stijfheid en, bij toepassing van Knauf DF platen, brandwerendheid.

W116 installatiewanden bestaan uit een dubbel metalen staanderwerk, waarvan de staanders door middel van stukken gipsplaat op regelmatige afstanden aan elkaar worden gekoppeld. De ruimte tussen de staanderwerken is aanpasbaar om de benodigde installaties een plaats te geven. De wanden worden aanbeide zijden voorzien van twee lagen A-plaat, H2-plaat, Diamond Board of een combinatie daarvan. Voor een goede geluidsisolatie kan in één of beide staanderwerken minerale wol worden geplaatst.

Prestaties

  • Brandwerend
  • Hardheid

Eigenschappen

De installatiewand (W116) heeft een dubbel, stalen frame, dat op regelmatige afstanden is gekoppeld. Dit geeft grote stijfheid aan de wand, ondanks dat de frames met grote tussenruimte kunnen worden opgebouwd. De wand heeft twee lagen gipsplaat aan beide zijden. De installatiewanden (W116) hebben een goede geluidsisolatie die met minerale wol in de spouw nog verbeterd wordt. De brandwerendheid bedraagt 60 minuten.


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht