Sluit
Menu

Tekla wandenbibliotheek

Wij geloven in een digitale bouwwereld

Tekla Structures is volledig Nederlandstalige BIM-software, waarmee 2D-tekeningen of beschikbare 3D-modellen worden ingelezen. Zo krijg je snel inzicht krijgt in hoeveelheden

Door handige tools in Tekla Structures worden de 3D-wandvormen automatisch gedetailleerd voor montage. En dat kan dus ook met de actuele wandsystemen uit het Knauf-assortiment.

Tijdwinst en minimalisatie van fouten

In Tekla Structures worden 2D-tekeningen als onderlegger gebruikt voor het 3D-model, daardoor kan er snel worden gewerkt. Als er een 3D-model voorhanden is, bijvoorbeeld een IFC, dan kun je daarmee hoeveelheden uitrekenen. Op elk moment kunnen er duidelijke tekeningen en lijsten worden genereerd, waarbij wijzigingen in het model direct kunnen worden doorgevoerd.

Zo werkt het

Bij wanden wordt elk profiel, gipsplaat, verstevigingshoek, isolatieplaat en raveling automatisch gegenereerd. Zelfs de afgeschuinde kanten zijn uit het model te halen. We hebben in de Knauf-wandenbibliotheek verschillende wandtypen reeds gedefinieerd zodat je snel aan de slag kunt”.

Nauwe samenwerking met Construsoft

In nauwe samenwerking met Construsoft, de leverancier en ontwikkelaar van Tekla Structures, hebben we een Knauf-Wandenbibliotheek ontwikkeld, die je gratis kunt downloaden en direct kunt toevoegen aan een Tekla-model. Om de Knauf-Wandenbibliotheek te gebruiken, heb je de tool “Afbouwwanden" nodig.