Tekla Wandenbibliotheek

Tekla Structures is volledig Nederlandstalige BIM-software, waarmee 2D-tekeningen of beschikbare 3D-modellen worden ingelezen. Zo krijg je snel inzicht krijgt in hoeveelheden die je kunt gebruiken voor een nauwkeurige calculatie.

Door handige tools in Tekla Structures worden de 3D-wandvormen automatisch gedetailleerd voor montage. En dat kan dus ook met de actuele wandsystemen uit het Knauf-assortiment.

Tijdwinst en minimalisatie van fouten

In Tekla Structures worden 2D-tekeningen als onderlegger gebruikt voor het 3D-model, waarmee je in dezelfde tijd (of zelfs sneller) nauwkeurige calculaties kunt maken. Als er een 3D-model voorhanden is, bijvoorbeeld een IFC, dan kun je hier direct hoeveelheden uittrekken. Door het hergebruik van informatie verklein je de kans op fouten en zorg je voor accurate hoeveelheden en nauwkeurige calculaties. Je kunt op elk moment duidelijke tekeningen en lijsten genereren, waarbij wijzigingen in het model direct worden doorgevoerd op tekeningen en in lijsten. Dat resulteert in tijdwinst en minimaliseert de kans op fouten. Tekla Structures biedt ook tijdens de werkvoorbereiding en montage diverse voordelen, zoals hergebruik van informatie, tijdswinst en minder kans op (onnodige) fouten.

Zo werkt het

Bij wanden wordt elk profiel, gipsplaat, verstevigingshoek, isolatieplaat en raveling automatisch gegenereerd. Zelfs de afgeschuinde kanten zijn uit het model te halen. We hebben in de Knauf-wandenbibliotheek alle wandtypen reeds gedefinieerd met de juiste specificaties en prestaties, zodat je snel aan de slag kunt.

Nauwe samenwerking met Construsoft

In nauwe samenwerking met Construsoft, de leverancier en ontwikkelaar van Tekla Structures, hebben we een Knauf-Wandenbibliotheek ontwikkeld, die je gratis kunt downloaden en direct kunt toevoegen aan een Tekla-model. Om de Knauf-Wandenbibliotheek te gebruiken, heb je de tool “Afbouwwanden" nodig.

Download Knauf BIM bibliotheek

 

 


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht